Carane Gawe Tempe

Carane gawe tempe kui gampang, yaiku:
1.
Kedhele
diresiki (dibuwangi krikil/watu lan regedan liyane)
2.
Kedhele
dipesusi utawa dikumbah.
3.
Banjur
dikum, ngekume bisa ngenthi sewengi. Nanging aja kesuwen, yen kesuwen kedhele
bisa bosok utawa dadi thokolan. Tujuane dikum supaya kedhele bisa mekar lan
empuk. Kanthi dikum, anggone nggodhog ora suwe, gampang anggone mlocoti kulite
lan asile dadi saya akeh. Yen suwe nggodhoge, banjur ngentekake lenga.
4.
Sawise
dikum, banjur dipesusi maneh kareben luwih resik.
5.
Sabubare
kui, kedhele sing wis dikum banjur digodhog nganti mateng.
6.
Sawise
digodhog nganti mateng, banjur dipesusi maneh, kerepe dibuwang kulite. Anggone
mesusi kui padatan karo diidak-idak utawa diusek-usek nganggo sikil supaya
kulite kedhele bisa ucul. Ana saperangan sing ngonceki kedhele sing wis mateng
kanthi digiling.
7.
Sawise
diilangi kulite banjur dibuwangi kulite kanthi dirimbang nganggo banyu mili.
8.
Sawise
resik saka kulite, kedhele banjur ditus lan diadhemake.
9.
Sawise
adhem banjur diwenehi ragi utawa laru.
10.
Sawise
diwenehi ragi utawa laru banjur dicitak.
0 komentar:
Posting Komentar